Træk regningen fra din elektriker fra i SKAT

Du kan trække din elektriker fra i SKAT i 2017.

Træk din elektriker regning fra i SKAT.

Håndværkerfradraget, eller servicefradraget, er blevet ændret til 2017. Det betyder, at serviceydelser i hjemmet kan give et fradrag på op til 6.000,- kr. i hjemmet. Håndværkerydelser fra eksempelvis en elektriker kan give et fradrag på op til 12.000,-. Det er stadigvæk kun håndværkernes arbejdstime, du kan få et fradrag for, og arbejdet skal desuden stå på listen over godkendte ydelser.

Så står du og mangler en hjælpende hånd i køkkenet, på badeværelset, eller andre steder i hjemmet, så er der stadigvæk gode muligheder for at få støtte rent økonomisk. Og netop dette er gode nyheder for husejerne, da udskiftning af el-installationer ellers kan være en dyr fornøjelse. Den økonomiske støtte forventes også at gøre det muligt for flere, at optimere deres gamle el-installationer, så de er up-to-date med de seneste krav.

På listen over godkendte ydelser står nu også elektriker-arbejde, så derfor er det fra 2017 muligt at trække din regning fra elektrikeren fra i skat. Det betyder, at du kan få fradrag for håndværkerydelser i vores tilfælde er det baseret på el-installationer. Der kan også opnås et tilskud til energioptimering, og der kan være store årlige besparelser at hente på varme og elregningen. Slutteligt kan det hjælpe med at gøre Danmark grønnere – til glæde for alle!

Hvad kan jeg få fradrag for i forbindelse med elektronik?

Her er nogle af de ting som du med fordel kan få fradrag for og som kan involvere en elektriker:

  • Montering af varmepumpe
    Det er et stort hit, da der her er stor mulighed for at spare på varmeregningen. Yderlige kan du få energitilskud til selve varmepumpen.
  • Intelligente styringssystemer
  • Belysning og lysstyring: Hvis der f.eks. sættes sensorer op, så lyset tændes og slukkes automatisk. En fordel i de rum hvor man kun opholder sig kortvarigt.
  • Fradrag for installation af solceller.

Hvis du i forvejen har solceller kan du også få fradrag for den tid, en elektriker bruger på udskiftning eller reparation af eksisterende solceller. Hvis du har arbejde der er udført i 2016, kan du stadig få fradrag for det i 2017, hvis det er udført senest den 28. Februar 2017. Det gælder uanset hvilket betalingsmiddel, du har brugt. Du kan finde flere informationer om håndværkerfradraget på SKATs hjemmeside.