Det er svært at holde fliser pæne i Danmark

Behovet for fliserensning i Danmark er vokset.

Flere alger rammer vores fliser og sætter behov for fliserensning hos flere husstande.

Langt de fleste husejere kender til problemet med fliser, der bliver angrebet af alger og andet skidt hvert eneste år. Med et klima, der er så varierende som det vi har i Danmark, er det stort set umuligt at undgå. Desværre. Det er det fugtige vejr, der gør det let for algerne at boltre sig på fliser og husfacader landet over og det skaber et behov for fliserens hos rigtig mange boligejere.

Det er specielt fliser, der er placeret i skyggen, der bliver angrebet hurtigst. Her er der nemlig meget fugtigt, og det er det, de grønne belægninger elsker at udnytte. Solen er faktisk din ven i dette tilfælde, da den er med til at udtørre algerne og få dem til at forsvinde. Men som du sikkert har lagt mærke til, så skinner solen ikke meget i øjeblikket. Og det giver algerne mulighed for at udvikle sig, hvorfor problemet hurtigt kan blive meget omfangsrigt.

Fliserens stadig den bedste løsning til pæne fliser

Du er altså nødt til at tage affære, hvis du vil have rene fliser omkring din bolig. Det kræver et effektivt algebehandlingsmiddel at komme af med belægningen, der kan ødelægge fliserne, hvis den får lov til at vokse vildt. Jo hurtigere du reagerer på problemet, jo nemmere er det at komme af med algevæksten. Idag er det stadig den traditionelle fliserens der virker bedst mod alger.

Du kan også få hjælp til algebekæmpelsen fra professionelt hold, hvilket kan være en god idé, hvis du er hårdt ramt. Det giver dig samtidig vished for, at du ikke bliver ramt af alger igen lige foreløbigt. En fliserensning med professionelt udstyr holder nemlig oftere i længere tid, og beskytter flisens overfalde, hvilket f.eks. kan tage skade hvis man bruger en almindelig højtryksrenser. Derfor skal man tage bestik af situationen, og derfra vælge fremgangsmåden, der er mest effektiv. Hvis du er i tvivl om hvilken fliserens du skal vælge, kan du få mere vejledning ved at kontakte en fagmand.