3 gode råd til dig der skal have en brusevæg

Inden for de sidste ti år er det for alvor blevet trendy at have brusevægge i glas på badeværelset. Det kan man både se i diverse modeblade, men i særdeleshed i de danske hjem, der pludselig er blevet pyntet til i høj grad med glasplader, der adskiller brusekabinen og badeværelset, mens man dog samtidig har et kort overblik og et rummeligt miljø. Er man en af de mange, der har erhvervet sig en brusedør- eller væg i glas, kan det være en fordel at få et par gode råd – uanset om du allerede har sat din glasvæg op, eller om du skal til det.

Tre gode råd, når du har erhvervet en brusevæg

Brusevæg i frostet glas
Der er blandt andre tre ting, du skal, huske, hvis du har købt en glasvæg til brusekabinen i badeværelset.

  • Placer din brusevæg i glas det rigtige sted
  • Sørg for at få glasset beskåret så det passer
  • Brug de rigtige rengøringsmider

Tager man fat i første trin, er det naturligvis afgørende, hvor du monterer din glasvæg, for at få mest ud af den. Har man købt en brusevæg i glas, der skal isættes som væg, er det essentielt at tænke over, hvor den vil gøre mest gavn. Dette afhænger typisk at udsigt, og det vil sige, at du med fordel kan sætte den der, hvor du føler, at der er bedst udsigt fra dit bad.

Det er også vigtigt at beskære den enkelte glasplade rigtigt. Dette gøres ved at måle det indgangsparti, som glaspladen skal sætte op i, hvorefter du fraregner et par centimeter hvert sted. Mange producenter tilbyder idag, at glaspartiet kan beskæres præcis efter dine badeværelsemål. Dette giver en god og pæn sammenslutning imellem elementerne og en mere fuldendt løsning.

Sådan fjerner du kalk fra din brusevæg (video):

Sidst men ikke mindst skal du også sørge for at rengøre brusevæggen ordentligt. Det betyder, at du ikke skal bruge materialer så som en grydesvamp der kan ridse glasset. Brug istedet lidt kalkrens, sæbe og knofedt til at fjerne evt. kalk. Kalk kan ofte ikke helt undgås og bør behandles hurtigst mulig når det opstår. At følge disse råd vil sikre, at din brusevæg holder sig pæn mange år frem.

Klik her for mere inspiration til en brusevæg i glas